Medgångssupportrar!

Var och tittade på Malmö-Gävle igår.
Det var ingen höjdarmatch direkt, men nu var det inte lagets insats jag tänkte skriva om. Nej, snarare fansens. Eller borde jag skriva fans överhuvudtaget egentligen?? Hur kan man bära sig åt som de gör? Hur kan man bua ut sitt eget lag(?) efter första halvlek? En halvlek som faktiskt inte är speciellt dålig. Jag förstår mig verkligen inte på dessa människor. De säger sig älska "sitt mff", jag undrar vad de har för sjukt förhållande till kärlek. Tror de att spelarna kommer att bli bättre om de blir utbuade? Tror de att Åkeby kommer bli en bättre tränare och göra annorlunda laguttagningar för att de står och skriker "Åkeby hallå!"? Det tror inte jag i alla fall.

Hur kan de kalla sig själva supportrar?
Support betyder som bekant stöd. Känner dessa människor att de stödjer mff? för det gör de verkligen inte. Medgångssupportrar kanske skulle passa bättre i så fall. Ja, Malmö har nog Sveriges bästa medgångssupportrar, folk som hyllar laget när det går bra och sänker dem när det går dåligt. Är det inte när det går dåligt som de behöver som mest stöd? Det trodde jag, jag har kanske fel.. jag visste inte heller att enskilda spelare blir bättre av att bli utbuade och få personliga påhopp riktade mot sig.
 
När man har att göra med medgångssupportrar har jag märkt att det är ganska vanligt att välja ut sen syndabock för allt dåligt som händer. Denna spelare ska sedan kritiseras för allt han gör. Gör han något bra så är väl det okej, men gör han något dåligt så ska detta lyftas fram så mycket som möjligt. Det som spelaren ifråga gjort bra ska man inte prata om och helst glömma så fort som möjligt, för han är ju så dålig!!! Han borde få sparken direkt, tillsammans med tränaren givetvis. Det är de, spelaren och tränaren som förstör för mff, för deras (medgångssupportrarnas) fina lag och de är minsann värda guld i år!! Mffs "supportar" måste vara oerhört egoistiska människor. Många av dem spelar säkert fotboll på en lägre nivå själva och av just den anledningen kanske de ibland skulle kunna tänka sig in i situationen. Hur skulle de känna det om folk som utger sig för att stödja dem helt plötsligt står och skriker och buar åt dem? Visst kan man komma med argumentet att "Det är inte samma sak för spelarna i mff är heltidsproffs och det är deras jobb". Men det håller inte riktigt. De är lika mycket människor som alla andra. Det måste vara svårt att inte ta åt sig när där är ett helt hav av medgångssupportrar som visar sin ovilja att stödja dem. Det krävs ett ganska starkt psyke för att inte knäckas av det. Vill medgångssupportrarna knäcka enskilda spelare? Är det det detta går ut på? För i så fall förstår jag verkligen, i så fall gör de ett väldigt bra jobb. Då får man gratulera!

RSS 2.0